Tämä oli todellakin arkiruokien helmiä. Helppo valmistaa ja ihan älyttömän herkullinen. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty maustettua ruokakermaa, mutta en onnistunut löytämään ”oikean” makuista kaupasta, enkä muutenkaan ole niiden maustettujen kermojen ystävä. Laitoin sitten ihan tavallista maustamatonta kermaa ja lisäsin risottoon mauksi sipulia ja sieniä.
Ainekset:
1 sipuli
70 g esikäsiteltyjä metsäsieniä
1 rkl voita
suolaa
limepippuria
2 ½ dl ruokakermaa
2 dl kasvislientä
2 dl risottoriisiä
200 g kylmäsavulohta
50 g grana padano –raastetta
1 rkl sitruunamehua
tilliä
Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi pannulla. Kuullota sipulia ja sieniä muutama minuutti. Mausta suolalla ja limepippurilla.
Lisää pannulle ruokakerma, kasvisliemi ja riisi. Keitä riisiä miedolla lämmöllä pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita välillä. Siivuta kylmäsavulohi ja silppua ruohosipuli.
Ota kypsä riisi sivuun hellalta. Sekoita joukkoon grana padano –raaste ja sitruunamehu. Levitä pinnalle savulohisiivut ja tilli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti