perjantai 26. lokakuuta 2018

Raitajuuri-lehtikaalisalaatti

Tänään meillä on työpaikan juhlat, joissa tarjotaan myöskin päivällinen. Lounas piti siis pitää melko lailla kevyenä, jotta jaksaa illalla mättää kaksin käsin. Halusin kokeilla raitajuuria,  kun tykkäsin kovasti niistä keltajuuristakin. Ja uunissa paahdettua lehtikaalia olen himoinnut jo jonkun aikaa. Nämä kaksi yhdistämällä tuli melko lailla täydellinen salaatti – sopivassa suhteessa suolaista ja makeaa, pehmeää ja rapeaa. Pikkuisen harmitti ulkonäöllisesti, että menin peittämään nätit raitajuuret jogurttikastikkeeseen. Maun puolesta taas ei harmittanut ollenkaan, päinvastoin.



Ainekset:
750 g raitajuuria
200 g lehtikaalia
250 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
120 g maustamatonta jogurttia
1 rkl hunajaa
suolaa
1 tl ras el hanout –mausteseosta
1 tl sitruunamehua

Keitä raitajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja anna niiden jäähtyä.

Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja viipaloi lehdet. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Sekoita keskenään lehtikaali, tomaatit, valkosipuli ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos laakeaan uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista, sekoita hyvin ja jatka paahtamista vielä 10 minuuttia.

Sekoita keskenään jogurtti ja hunaja. Mausta suolalla, ras el hanoutilla ja sitruunamehulla. Viipaloi raitajuuret n. ½ cm viipaleiksi ja sekoita viipaleet jogurttikastikkeeseen.

Levitä raitajuuret lehtikaalipedille. Lusikoi päälle loput jogurttikastikkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti