tiistai 30. lokakuuta 2018

Valkosipulipatonki

Valkosipulipatonki oli jokunen vuosi sitten suurta herkkuani. Nyt en ole muistanut koko patonkia pitkiin aikoihin, kunnes tämä resepti sattui silmään. Pakkohan sitä oli heti laittaa uuniin – ja oli ihan yhtä herkullista kuin aina ennenkin.



Ainekset:
1 patonki
50 g huoneenlämpöistä voita
2 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua persiljaa
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria

Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita voihin persilja ja purista mukaan myös valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa patonki neljään osaan ja puolita osat pituussuunnassa. Voitele jokainen pala ohuesti valkosipulivoilla. Paina puolikkaat kiinni toisiinsa. Kääri patongit folioon ja paista 275-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti