lauantai 27. lokakuuta 2018

Aprikoosi-inkiväärikakku

Ihan rehellisesti voin sanoa, että kakkua tekemään ruvetessani mulla ei ollut minkäänlaista ajatusta halloween-kakusta. Mutta sellainenhan tästä selvästi tuli. Näyttää kivalta ja maistuu ihanalta. Tämä oli vähän samantyyppinen kuin joskus kauan sitten tekemäni pehmeä piparkakku.



Kakku:
2 kananmunaa 110 g 157,3
2 dl fariinisokeria 150 g 585
4 dl vehnäjauhoja 280 g 960,4
1 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua pomeranssia
½ tl jauhettua kardemummaa
1 ½ dl maustamatonta jogurttia
100 g sulatettua voita
½ dl kandeerattuja inkiväärikuutioita
1 dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna
Kostutus:
1 dl omenamehua
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
muutama tippa oranssia väriä
Koristeeksi:
½ rkl tomusokeria
kultaisia sokerihelmiä

Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun rasvan ja jogurtin kanssa. Hienonna inkiväärikuutiot teholeikkurissa pieniksi muruiksi. Lisää aprikoosit ja aja seos muutaman kerran pyöräyttäen karkeaksi. Lisää hedelmät taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina (voideltuun ja korppujauhotettuun) vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ennen kumoamista. Lusikoi kostutusliemi lämpimän kakun pinnalle ja anna jäähtyä huolella. Peitä kakku vuoallaan, jotta kosteus ei karkaa.

Sekoita kuorrutteen ainekset. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja ripottele kuorrutteen päälle tomusokeria. Viimeistele sokerihelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti