Valkosipuli tekee kyllä ihan kaikesta hyvää. Vihreät pavut ja herneet ovat sellaisenaan hiukan mauttomia, mutta valkosipulin kera öljyssä paistettuna näistäkin tulee kerrassaan maukkaita. Hauen kaveriksi tämä oli ihan loistolisuke.
Ainekset:
200 g vihreitä papuja
200 g pakasteherneitä
1 ruukku herneenversoja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Keitä papuja suolatussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin. Käytä jäiset herneet nopeasti kiehuvassa vedessä. Pilko herneenversot. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia öljyssä pannulla 2 minuuttia. Lisää pavut, herneet ja herneenversot. Sekoita ja kuumenna muutama minuutti. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti