maanantai 8. lokakuuta 2018

Broilerikeitto

7-vuotispäiväsankarin toiveruokaa. Toivottavasti maistuu tällaisena versiona – koulussa on kuulemma ainakin ollut maailman parasta kanakeittoa. Väriltään se on ollut keltaista, joten kellertävää täytyy tämänkin olla. Keitto on siitä kiva juhlaruoka, että se oikeastaan vaan paranee kun saa seistä yön yli ja lämmitetään uudelleen huomenna. Huomenna kun on ihan normaali työpäivä, enkä millään kerkeä tehdä kaikkea tarvittavaa silloin. Edit: syötyäni voin sanoa, että tämä keitto oli kyllä aivan superhyvää. Täytyy tehdä joskus uudelleenkin.



Ainekset:
1 kg perunoita
500 g porkkanaa
2 sipulia
650 g kukkakaalia
3 tl mango-curry –mausteseosta
1 rkl rypsiöljyä
760 g maustamatonta broileria
1 ½ l kanalientä
½ tl suolaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
Päälle:
1 nippu kevätsipulia

Kuori kasvikset. Paloittele perunat ja porkkanat. Hienonna sipulit. Irrottele kukkakaalin kukinnot pieniksi suupaloiksi ja paloittele varsi.

Kiehauta curry öljyssä pannulla. Ruskista broilerisuikaleet nopeasti. Lisää sipuli kuullottumaan.

Kumoa ainekset isoon kattilaan. Lisää kanaliemi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Kumoa joukkoon perunat, porkkanat ja kukkakaalin varret. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Lisää kukkakaalin kukinnot ja keitä vielä 5 minuuttia.

Liuota keittoon tuorejuusto, älä enää keitä. Tarkista maku. Ripottele pinnalle silputtu kevätsipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti