tiistai 23. lokakuuta 2018

Hunajaglaseerattua ankan rintafileetä ja wokattuja vihanneksia

Tästä voi taas hyvällä omallatunnolla sanoa, että olipas herkullista ruokaa. Hunajainen glaseeraus teki ankkaviipaleiden pinnasta ihanan makeaa ja wokki siellä alla oli myös herkullista. Ensin ajattelin, että syödään tätä ihan sellaisenaan, mutta sitten muistin että olin saanut asemalta näytteenä Uncle Ben´sin välimeren valmisriisiä (joka siis on kypsää ja lämmitetään vain mikrossa). Näytteet saadessani pudistelin itsekseni päätäni ja ihmettelin, miksi ihmeessä riisiäkin pitää myydä valmiiksi maustettuna ja keitettynä. Nyt sitten mikrossa tuota lämmitettyäni olen entistä enemmän sitä mieltä – joka ei jaksa riisiä keittää ja maustaa, niin olkoon syömättä.



Ainekset:
2 ankanrintafileetä
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
1 dl hunajaa
Wokkiin:
1 rkl rypsiöljyä
200 g vihreitä papuja
4 pientä paprikaa
1 purjo
suolaa
mustapippuria
3 rkl soijakastiketta
1 dl appelsiinimehua
2 rkl chilipähkinöitä

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna hunaja pienessä kattilassa valkosipulin kera.

Leikkaa ankan rintafileiden rasvapuolelle muutama vinoviilto terävällä veitsellä. Nosta fileet rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paista kunnes rasva on hyvin sulanut ja pinta kauniin kullanruskea ja rapea. Käännä ja jatka paistamista 2-3 minuuttia. Mausta rinnat suolalla ja mustapippurilla ja valuta päälle valkosipulin kera kuumennettua hunajaa. Kääri rintafileet folioon ja anna vetäytyä n. 5 minuuttia.

Suikaloi paprikat ja viipaloi purjo. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pavut, paprika ja purjo. Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti. Mausta suolalla, mustapippurilla, soijakastikkeella ja appelsiinimehulla. Kiehauta ja ripottele pinnalle rouhitut chilipähkinät.

Leikkaa ankanrintafileet viipaleiksi. Nosta viipaleet vihannesten päälle ja valuta pinnalle folioon kertynyt valkosipulihunaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti