tiistai 16. lokakuuta 2018

Kasvissalaatti

Tämä on taas näitä 1930-luvun keittokirjan helmiä. Jäljiteltynä majonneesikastikkeena toimii tällä kertaa jogurttikastike. Keltajuuria käytin punajuurien sijaan ihan siksi, että niitä sattui kerrankin olemaan saatavilla ja halusin kokeilla. Maku oli ihan yhtä hyvä kuin punajuurillakin, mutta kastike pysyi vaaleana. Tämä olisi tosi hyvä salaatti esim. juhlapöytään vaikka jonkun suolaisen piirakan kaverina. Tosin kastikkeeseen laittaisin ehkä mieluummin alkuperäisen suunnitelmani mukaan hunajaa enkä lemon curdia.



Ainekset:
2 keitettyä perunaa
1 keitetty punajuuri
1 keitetty porkkana
1 etikkakurkku
2 omenaa
pieni salaatinkupu
1 annos salaattikastiketta tai jäljiteltyä majonneesikastiketta

Keitetyt juurekset kuoritaan ja leikataan hienoiksi suikaleiksi, kurkku ja omenat samoin. Salaatinkupu huuhdotaan, kuivataan pyyhkeen välissä ja leikataan hienoksi. Kaikki nämä ainekset sekoitetaan yhteen ja asetetaan vadille ja kastike kaadetaan salaatin päälle.

Vuoden 2018 versio:
250 g perunaa
150 g porkkanaa
400 g keltajuurta
1 maustekurkku
2 omenaa (Granny Smith)
1 Cosmopolitan-salaatti
Kastike:
300 g maustamatonta jogurttia
50 g lemon curdia
suolaa
limepippuria
2 valkosipulinkynttä

Keitä perunat, porkkanat ja keltajuuret kuorineen kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Kuori ja kuutioi juurekset ja omenat. Suikaloi salaatti.

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset tasaiseksi.

Sekoita ensin salaatin ainekset keskenään ja kääntele sitten varovasti joukkoon kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti