Pohja:
200 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g pehmeää voita
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljatahnaa
3 kananmunaa
500 g maitorahkaa
½ dl maissitärkkelystä
Vaahdota pohjan voi ja sokeri. Lisää kananmuna, edelleen sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
Sekoita täytteen voi, sokeri ja vaniljatahna. Lisää munat ja maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita, kunnes seos muuttuu hieman kuohkeammaksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24-26 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Itse käytin keramiikkapohjaista ja silikonireunaista vuokaa, jota ei tartte sen kummemmin leivinpaperoida tai rasvailla. Jaa pohjataikina kahteen osaan, joista suurempi on n. 2/3 taikinasta. Levitä suurempi osa vuoan pohjalle ja reunoille, n. viisi senttiä korkeiksi reunoiksi. Kaada täyte vuokaan ja pyörittele loput taikinasta palleroiksi täytteen päälle.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 60 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa, mielellään yön yli.
Pitääpäs testata, näyttää herkulliselta.
VastaaPoista