sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Metsäsieni-broileripastavuoka

Tänään oli tarkoitus syödä aivan muuta. Ajattelin tyhjentää pakastimesta jämiä ja koota niistä aterian. Mutta sitten lähdinkin aamulla metsään ja kolmen tunnin reissun tuloksena oli paljon sieniä: iso kasa suppilovahveroita, jokunen orakas, lampaankääpiä, kantarelleja ja mustatorvisieniä kaksi kappaletta kutakin. Sienet näyttivät niin houkuttelevilta, että pakkohan niitä on johonkin käyttää. Niinpä siis (edelleenkin enimmäkseen pakastimesta löytyvistä pussinpohjista koottuna) broileri-pastavuokaa. Nyt maistettuani taputtelen täällä henkisesti itseäni selkään, että tulipa tehtyä puolivahingossa ihanaa sapuskaa. Oikein kaipasinkin tällaista makaronisapuskaa pitkästä aikaa. Ja ne sienet… Uskomatonta, miten hyviä ne voivat olla!



Ainekset:
300 g pastaa
450 g esikäsiteltyjä metsäsieniä
1 rkl voita
340 g hunajamarinoitua broileria
4 pientä sipulia
1 paprika
150 g sokeriherneitä
2 ½ dl ruokakermaa
2 dl maitoa
3 kananmunaa
75 g pinaattia
suolaa
mustapippuria
50 g juustoraastetta

Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes kaikki niistä irtoava neste on haihtunut. Pilko broileri. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita keskenään kerma, maito, kananmunat ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja silppua sipulit. Poista paprikasta siemenet ja silppua malto.

Sulata voi pannulla ja ruskista broileri. Lisää pannulle sipuli, paprika ja sokeriherneet. Paista, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet. Sekoita joukkoon sienet ja lopuksi pasta.

Kumoa seos uunivuokaan ja kaada päälle munamaito. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Nosta vuoka uunista, poista kansi ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi vielä n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti