tiistai 19. toukokuuta 2020

Hunajainen aprikoosisokerikakku

Tässä oli niin paljon voita, kermaa ja sokeria, ettei lopputulos olisi millään voinut olla huono. Eikä ollutkaan. Itse vaan vähän mokasin, ja pidin kakkua liian vähän aikaa uunissa. Se oli siis keskeltä melko lailla taikinainen. Mutta eipä sekään haitannut, taikinakin on nimittäin ihan hyvää. Aprikoosia olisi seassa saanut kyllä olla enemmänkin.



Ainekset:
8 kananmunan keltuaista
2 kananmunaa
2 ½ dl kuohukermaa
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl hunajaa
100 g huoneenlämpöistä voita
6 kuivattua aprikoosia

Sekoita kulhossa yhteen keltuaiset, munat, kerma ja vaniljauute. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin. Lisää sokeri ja hunaja sähkövatkaimella sekoittaen.

Laske vatkaimen nopeutta. Lisää voi ja puolet muna-kermaseoksesta. Vatkaa 2 minuuttia keskinopeudella. Laske nopeutta. Lisää loput muna-kermaseoksesta ja jatka vatkaamista 2 minuuttia.

Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi ja kääntele ne taikinaan nuolijalla. Kaada taikina silikoniseen leipävuokaan ja paista 180-asteisen uunin keskitasolla reilut 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti