lauantai 30. toukokuuta 2020

Kaura-omenapannari

Ihan superhyvä pannarin ja omenapiirakan risteytys. Mutta paistoaika oli hankala juttu. Pannari ei meinannut kypsyä, ei sitten millään. Jos tekisin tätä vielä uudelleen, paistaisin ensin pannaria 225 asteessa puoli tuntia, ripottelisin vasta sitten kauramurut päälle ja jatkaisin paistamista niin kauan että pannari vaikuttaa kypsältä. Lopputulos oli kuitenkin näinkin todella makoisa. Otin palat evääksi kun lähdettiin ajamaan maalle. Pysähdyttiin matkalla, ostettiin kupit kahvia ja kipposet kinuskijätskiä piirakan päälle. Ei olis paljon parempaa matkaevästä voinut olla.



Ainekset:
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
500 g omenoita
Kauramuru:
200 g voita sulatettuna
6 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl sokeria
2 tl kanelia

Riko kananmunat kulhoon ja lisää jauhot. Sekoita tahnamaiseksi. Lisää maitoa vähitellen, samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita taikinaan sokeri ja suola. Anna turvota huoneenlämmössä n. puoli tuntia.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi hedelmät renkaiksi.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Asettele päälle omenat. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Sekoita kauramurun ainekset keskenään. Ripottele seos pannarin päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia uunin keskitasolla. Siirrä pannari uunin alatasolle, nosta lämpö 225 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti