keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Osso bucco

Olivathan lihat kastikkeessa hyviä myöskin, mutta toi gremolata! Käsittämätöntä, miten hyvää se oli lihakastikkeen päällä. Siinä tapahtui taas se joku omituinen reaktio, missä yhdistelmä on paljon parempi kuin osiensa summa. Tämän kanssa ostin kevään ensimmäiset uudet perunat (ruotsalaisia kylläkin).



Ainekset:
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 kg osso buccoa
1 sipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
400 g tomaattimurskaa
Gremolata:
1 valkosipulinkynsi
1 nippu persiljaa
1 rkl sitruunankuoriraastetta

Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Pyörittele lihanpalat jauhoseoksessa. Kuori ja silppua sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat.

Kuumenna öljy paistokasarissa keskilämmöllä. Ruskista lihanpalat kummaltakin puolelta. Nosta lihat lautaselle.

Lisää pataan sipuli ja porkkana. Purista sekaan valkosipulinkynnet. Ruskista kevyesti viitisen minuuttia. Lisää viini ja kuumenna miedolla lämmöllä 2 minuuttia.

Nosta lihat takaisin pataan. Lisää tomaattimurska ja mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n. 1 ½ tuntia.

Kuori gremolatan valkosipulinkynsi. Silppua persilja. Sekoita persiljasilppu ja sitruunankuoriraaste. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin. Lusikoi gremolata lihan päälle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti