perjantai 8. toukokuuta 2020

Kiinalaiset kevätrullat

Olen aina tykännyt kevätrullista, mutta en ole muistaakseni koskaan edes yrittänyt valmistaa niitä. Enkä ole myöskään ajatellut, että niitä voisi tehdä filotaikinasta. Mutta sehän sopi näihin kuin nyrkki silmään. Rullien täytteeseen ei tullut mausteita (kasvisliemitiivistettä lukuun ottamatta), mutta se ei haitannut sillä soija-purjokastike oli niin suolaista. Kerta kaikkiaan herkullisia ja helppotekoisia rullia.



Ainekset:
175 g sieniä (käytin suppilovahveroita pakastimesta)
1 sellerinvarsi
½ punainen paprika
20 g purjoa
1 ¼ dl kasvislientä
70 g tofua
140 g filotaikinaa
1 dl sinimailasen ituja
4 salaatinlehteä
suihkutettavaa oliiviöljyä
Kastike:
½ dl soijakastiketta
20 g purjoa

Pilko sienet. Viipaloi selleri. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Keitä kasviksia kasvisliemessä sekoitellen n. 5 minuuttia. Valuta tofu ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Lisää tofukuutiot kasvisten sekaan ja jatka keittämistä n. 5 minuuttia (tai kunnes liemi on haihtunut). Anna jäähtyä.

Sekoita yhteen kastikkeen soija ja purjo.

Levitä sieni-kasvisseos filotaikina-arkeille. Ripottele päälle idut. Voitele taikinapalojen reunat vedellä, taita päät sisään ja pyörittele tiukoiksi rulliksi. Suihkauta rullat kevyesti öljyllä ja paista 180-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes rullat ovat kauniin kullanruskeita. Nosta rullat salaatinlehdille ja tarjoile soijakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti