torstai 14. toukokuuta 2020

Poropata

Ensin tuntui siltä, että mustaviinimarjasosetta (otin pakastimesta ihan kokonaisia mustaviinimarjoja, sulatin ne mikrossa ja soseutin haarukalla) ja sinihomejuustoa oli suhteessa muihin aineksiin ihan häviävän vähän. Mutta niitä taisi olla juuri sopivasti. Kumpaakaan en ihan sellaisenaan maistanut, mutta kastike oli kokonaisuutena aivan älyttömän hyvää. Keitin poropadan kaveriksi nuudeleita ja porkkanoita.



Ainekset:
480 g poron käristyslihaa
1 rkl voita
2 isoa sipulia
2 dl lihalientä
2 dl valkoviiniä
½ tl timjamia
½ tl suolaa
30 g mustaviinimarjasosetta
20 g sinihomejuustoa
120 g smetanaa

Ruskista lihapalat voissa ja nosta ne sivuun odottamaan.

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulia viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Kumoa lihat takaisin pataan. Lisää lihaliemi, valkoviini, mausteet, marjasose ja sinihomejuusto. Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.

Lisää smetana ja anna hautua vielä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti