perjantai 15. toukokuuta 2020

Kevyt jogurttikastike

Laitoin tämän kastikkeen kaveriksi ilmafriteerauslaitteeseen kokonaisen kukkakaalin ja maustoin sen mango-curry –mausteseoksella. Olivat ihania yhdessä. Kastike kyllä sopisi ihan minkä kanssa vaan, erityisesti voin kuvitella dippaavani siihen kalapuikkoja.



Ainekset:
250 g maustamatonta jogurttia
2 rkl majoneesia
1 tl piparjuuritahnaa
1 rkl persiljaa
1 rkl tilliä
1 rkl sinappia
½ tl yrttisuolaa
½ tl mustapippuria

Silppua persilja ja tilli.

Sekoita yhteen majoneesi ja jogurtti. Mausta piparjuurella, persiljalla, tillillä, sinapilla, yrttisuolalla ja mustapippurilla.

Kaada kastike tiiviskantiseen purkkiin. Anna vetäytyä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Täälläkin tulee käytettyä jugurttia yhä useammin, kun ennen se oli aina se kermaviili. Saako udella ohi asian sen verran, että onko tuo ilmafritterivempain mielestäsi toimiva, tuleeko hyvää, meneekö rasvaa, onko helppo puhdistaa? mk

    VastaaPoista
  2. Ai että, mä rakastan tuota ilmafriteerauslaitettani. Ostin sellaisen pienehkön Gigantin tarjousvehkeen pari vuotta sitten ja käytän sitä koko ajan enemmän ja enemmän. Nyt suunnitelmissani onkin laitteen päivittäminen sellaiseen uunimalliseen, johon saa kaikenlaisia lisähärpättimiä aina pyörivästä "ranskalaistenpaistokorista" lähtien.

    Paistan ilmafriteerauslaitteella kaikenlaisia juttuja, nykyään useimmiten teen esim. lihapullatkin siinä. Ei tule koko kämppä täyteen rasvankäryä eikä tartte seistä hellan ääressä valvomassa paistoa. Iltapalaksi tyrkkään usein laitteeseen kipollisen jotain kasviksia ja dippaan niitä sitten milloin mihinkin soosiin. Rasvaa käytän yleensä sen verran että suihkautan suihkupullosta pikkuisen esim. juuri sen kukkakaalin pinnalle, pysyy mausteet paremmin paikoillaan ja pinta taitaa paremmin ruskistua rasvan avulla. Mutta siis ihan häviävän vähän siihen nähden, mitä esim. pannulla paistaessa tulee käytettyä.

    Puhdistaminen on helppoa, etenkin nyt kun jokunen viikko sitten ostin silikonista grillausverkkoa jolla vuoraan laitteen kopan jos laitan sinne jotain sellaista jonka voisi olettaa tarttuvan pintoihin kiinni (esim. broilerin rintafileet). Ainakin tämän laitteen osat voi pestä tiskikoneessa.

    VastaaPoista