lauantai 9. toukokuuta 2020

Lohitäytteiset pastarullat

Ei tarvinnut laittaa täytteeseen lisää suolaa, kun käytti kalana kylmäsavulohta. Lohirullat olivat herkullisia. Béchamelkastiketta en vaan osaa tehdä paakuttomaksi. Ehkä vielä jonain päivänä, kun tarpeeksi harjoittelen. Näiden kanssa sopivat tosi hyvin keitetyt porkkanat, ne antoivat annokselle mukavasti makeutta.



Pasta:
315 g durum-vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa
1 ½ rkl vettä
Täyte:
400 g kylmäsavulohta
100 g juustoraastetta
200 g purjoa
Béchamelkastike:
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl Kiehu-maitoa
suolaa
valkopippuria
2 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl sitruunamehua

Mittaa jauhot, munat ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää vesi. Sekoita 2 minuuttia K-vatkaimella.

Vaivaa taikina käsin tasaiseksi, tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään ½ tunniksi.

Kauli taikina pastakoneella pala kerrallaan sopivan paksuiseksi levyksi.

Sulata kastikkeen voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan. Kuumenna maito höyryäväksi toisessa kattilassa. Kuumenna voi-jauhoseoksen kattila uudelleen. Kaada sekaan maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.

Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Aseta lasagnelevyt tasaiselle alustalle. Jaa niille täytteeksi lohi, juustoraaste ja purjo. Säästä puolet juustosta kuorrutukseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri levyt rulliksi ja leikkaa rullat 5 cm paloiksi.

Nosta pastarullat laakeaan uunivuokaan. Kaada päälle béchamelkastike. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Käännä uunin lämpö 250 asteeseen ja gratinoi vielä viitisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti