sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Mansikka-raparperikakku

Tänään juhlittiin samaan aikaan tuplasynttäreitä ja yksiä nimppareita. Niinpä piti tehdä kakku. Pitkästä aikaa oli kakussa maun lisäksi myös ulkonäkö kohdillaan. Joku pöydässä totesi osuvasti, että kakku näyttää ihan siililtä. Niinhän se näyttikin, silmät vaan puuttuivat. Käytin täytteeseen ihan ensimmäiset kotipihan raparperit. Ja kuorrutukseen laitoin tavallisen kerman ja sokerin yhdistelmän sijaan uutta suosikkiani kinuskikermaa. Todellinen kesänaloitusherkku!



Pohja:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl Cointreauta
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 dl kermaa
Raparperihilloke:
200 g raparperiä
½ dl sokeria
Kuorrutus:
2 ½ dl kinuskikermaa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
500 g mansikoita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot taikinaan liköörin, sitruunankuoriraasteen ja kerman kanssa. Kaada taikina silikoniseen kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Kuori ja paloittele hillokkeen raparperit. Hauduta raparperia sokerin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Viipaloi mansikat.

Halkaise kakkupohja kahtia. Levitä jäähtynyt raparperihilloke pohjalevylle. Kuorruta kakku kerma-rahkaseoksella ja koristele mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti