Tämä oli oivallista pikaruokaa. Paprikoiden paahtaminen toi niihin oikein erityisen hyvän maun.
Ainekset:
3 paprikaa
4 tomaattia
1 pieni purjo
1 punainen chili
360 g isoja katkarapuja
1 rkl juoksevaa Oivariinia
1 valkosipulinkynsi
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
½ ruukkua tuoretta persiljaa
Puolita paprikat. Poista siemenet ja valkoiset osat. Nosta puolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille kupera puoli ylöspäin. Grillaa 250-asteisen uunin grillivastusten alla, kunnes kuori alkaa mustua ja kupruilla. Anna paprikoiden jäähtyä hiukan, kuori ne halutessasi ja leikkaa malto sentin kuutioiksi. Kuutioi tomaatit. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto.
Kuumenna öljy pannulla. Kuullota purjo Oivariinissa pehmeäksi. Lisää valkosipuli, tomaatit ja chili. Sekoita joukkoon kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia.
Lisää pannulle paprika ja ravut. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Ripottele pinnalle persilja. Tarjoile esim. riisin tai nuudeleiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti