sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Kurkku-jogurttihyytelö

Tää oli vähän niin kuin (tai ei ihan vähänkään) tsatsikia hyydytettynä. Kiva katsella ja vielä kivempi syödä. Sopisi vaikka voileipäkakun täytteeksi, mutta ihan yhtä hyvin ihan muuten vaan syötäväksi.




Ainekset:
4 tl liivatejauhetta
4 rkl kylmää vettä
1 kurkku
500 g maustamatonta jogurttia
200 g raejuustoa
1 dl ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
¼ dl sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Silppua ruohosipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Raasta kurkku. Sekoita raasteen joukkoon jogurtti, raejuusto ja ruohosipuli. Mausta seos valkosipulilla, suolalla ja viherpippurilla.

Lisää sitruunamehu liivateseokseen. Kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Valuta liivateseos ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada seos kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin yön yli.

Pane lautanen vuoan päälle ja kumoa hyytelö tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti