Menin kauppaan ajatuksenani ostaa tätä sapuskaa varten poronkäristystä. Käristys jäi kuitenkin kauppaan, sillä sen kilohinta oli yli 50 euroa. Mietin hetken, millä käristyksen korvaisin, ja aika pian päädyin vähän samannäköiseen kebab-lihaan. Joka muuten olikin tässä tosi hyvää.
Ainekset:
400 g kebab-lihaa
1 rkl voita
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 purjo
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
330 ml olutta
75 g esikäsiteltyjä punikkitatteja
Lopuksi:
125 g sulatejuustoa
1 dl puolukoita
2 rkl tuoretta persiljaa
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Ruskista kebab-liha voissa. Lisää sipuli, valkosipuli ja purjo. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää mausteet ja olut. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 2 tuntia.
Lisää haudutuksen loppuvaiheessa sulatejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää lopuksi puolukat ja persiljasilppu. Tarjoile esim. perunamuusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti