torstai 14. syyskuuta 2023

Mehevä kesäkurpitsalimppu

Harmi ettei tullut otettua leivistä sisäkuvia. Olivat nimittäin ihan kuin oikein pitkään kohotettua juurileipää suurine ilmakuplineen. Ja ihan mahtavan makuisia.




Ainekset:
600 g kesäkurpitsaa
3 dl vettä
11 g kuivahiivaa
½ rkl suolaa
1 rkl hunajaa
1000 g vehnäjauhoja

Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi.

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola, hunaja, kesäkurpitsaraaste ja noin puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.

Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin verran.

Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile osat limpuiksi leivinpaperoiduille ja jauhotetuille uunipelleille. Kääntele limput jauhoissa. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti