keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Mansikka-Daim-jäätelökakku

Tämä oli tosi ihanaa. Vähän ensin harmittelin kun en raaskinut ostaa tuoreita mansikoita, mutta pakastetut olivat ihan yhtä hyviä (varsinkin kun ei ollut vertailukohtaa). Vähän kirpeät mansikat ja tosi makeat Daimit (joita en melkein mitenkään osaa sanoa i:llä, kun mielestäni ainoa oikea nimi näille on Dajm) toimivat tosi hyvin yhdessä.




Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna
Jäätelö:
500 g mansikoita
168 g Daimia (3 patukkaa)
5 dl Flora Vispiä
397 g kondensoitua maitoa

Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Soseuta jäätelön mansikat. Säästä muutama koristeluun ja puolita ne. Rouhi Daim-patukat. Säästä puolikkaan patukan verran koristeluun. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Lisää Daim-rouhe.

Kaada kolmasosa jäätelömassasta vuokaan pohjan päälle. Valuta päälle puolet mansikkasoseesta. Tee toinen kerros samoin. Lusikoi loput jäätelömassasta päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle loput Daim-rouheesta ja mansikanpuolikkaat. Nosta vuoka peitettynä pakastimeen vähintään 10 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti