Tästä tuli tosi maukas jauhelihasoosi. Vähän vaan jäi harmittamaan toi perilla tuossa pinnalla. Perilla ruukussa oli mulle ihan uusi tuttavuus ja ostin sen, koska se tuoksui niin hyvältä. Mutta kastikkeen seasta en todellakaan sitä maistanut. Sille olisi ollut parempi paikka vaikka jossain salaatissa.
Ainekset:
½ rkl rypsiöljyä
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl chiliä öljyssä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
mustapippuria
2 rkl kalakastiketta
3 dl lihalientä
2 rkl vehnäjauhoja
Pinnalle:
1 ruukku perillaa
Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy, inkivääritahna, sitruunaruohotahna ja chili pannulla ja sekoittele hetki. Lisää sipuli ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista, kunnes se on ruskistunut. Mausta mustapippurilla. Lisää kalakastike ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia.
Siirrä osa liemestä pieneen kulhoon ja sekoita siihen jauhot. Valuta suurus takaisin pannulle ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kastike sakenee.
Riivi perillan lehdet irti varsistaan. Ripottele lehdet paistoksen päälle. Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti