Muusi on yleensäkin hyvää, mutta tämä oli ihan erityishyvää. Kantarelleja löytyi pakkasesta yllin kyllin, mutta ihan yhtä hyvin tämä toimisi minkä tahansa muillakin sienillä (vaikka herkkusellaisilla).
Ainekset:
1 kg jauhoisia perunoita
1 dl perunoiden keitinvettä
120 g maitorahkaa
1 ruukku persiljaa
300 g pakastettuja kantarelleja
25 g voita
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja säästä 1 dl keitinvettä. Silppua persilja.
Kaada ½ dl keitinvedestä takaisin perunoiden joukkoon. Lisää maitorahka. Muusaa tasaiseksi perunasurvimella. Lisää loput keitinvedestä ja soseuta kuohkeaksi. Lisää persilja.
Sulata sienet. Paista sienet nopeasti voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sienet ja pannulle jäänyt voisula muusin joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti