torstai 14. maaliskuuta 2024

Valkosuklaaskonssit sinihomejuusto-punajuuritäytteellä

Tämä oli ehkä vähän sekava kokonaisuus. Ei missään nimessä huono, päinvastoin. Loput skonsseista laitoin pakastimeen ja ne taidetaankin ottaa sieltä jälkkäriksi hillon ja jäätelön kanssa.


Skonssit:
100 g valkosuklaata
3 dl spelttijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
125 g voita huoneenlämpöisenä
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
Pinnalle:
2 rkl voita sulatettuna
1 tl unikonsiemeniä
Täyte:
punajuuriviipaleita
sinihomejuustolevitettä
kuivattua oreganoa
balsamicoa

Sulata taikinan valkosuklaa. Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili, kananmunat ja valkosuklaasula. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina tasakokoisiin osiin. Muotoile osista pullia ja litistä pullat skonsseiksi. Nosta skonssit leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele skonssit voisulalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Halkaise skonssit. Voitele pinnat sinihomejuustolla. Aseta täytteeksi pari punajuurisiivua. Ripottele punajuurten päälle oreganoa ja balsamicoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti