Nappasin nämä uunista just oikeaan aikaan. Olivat ihanasti pikkuisen mustuneet, mutta eivät liian kärähtäneet. Ja broileri oli juuri hyväksi kypsynyt. Alkuperäisen reseptin mukaan ainekset pujotettiin vartaisiin, mutta en jaksanut ruveta näpertämään. Helpompi näin, ja pysyivät nuo herkulliset marinaditkin matkassa. Oli hyvää.
Ainekset:
2 valkosipulinkynttä
1 tl chiliä öljyssä
30 g inkiväärimurskaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
suolaa
½ dl sitruunamehua
300 g maustamatonta jogurttia
450 g maustamatonta broileria
2 punaista paprikaa
2 kesäkurpitsaa
Pilko broilerit 3-4 cm paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne kannelliseen astiaan. Lisää chili, inkivääri, oliiviöljy ja mausteet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää sitruunamehu ja jogurtti. Kääntele broilerinpalat seokseen ja anna marinoitua kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.
Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja viipaloi malto. Viipaloi kesäkurpitsat. Levitä broilerit marinadeineen, paprika ja kesäkurpitsa leivinpaperoidulle uunipellille. Grillaa 200-asteisen uunin grillivastusten alla n. 20 minuuttia. Kääntele grillaamisen puolivälissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti