sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Jäämeloni

Tämä oli uskomattoman toimiva yhdistelmä. Vähän toi balsamico epäilytti, mutta päätin taas kerran luottaa reseptiin ja kokeilla. Kannatti! Ostin Pirkka Parhaat kirsikkaista balsamicoa, mutta ihan varmasti tässä olisi mennyt mikä vaan vaihtoehto. Ricottavaahto oli mukavan jämäkkää eikä ollenkaan niin höttöistä kuin pelkkä kermavaahto. Ainekset pelasivat ihan täydellisesti yhteen.


Ainekset:
1 pieni vesimeloni
pieniä, valkoisia marenkeja
4 rkl balsamicoa
Ricottavaahto:
2 ½ dl Flora Vispiä
250 g ricottaa
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuori meloni ja leikkaa hedelmä n. 2 cm paloiksi. Laita palat pakastimeen 20 minuutiksi. Tai tee niin kuin minä ja laita melonipalat koko päiväksi kylmälaukkuun kylmäkallejen kanssa. Tämä oli pakon sanelema ratkaisu, lähdettiin jo puolilta päivin kotoa erinäisiin ulkoilu- ym. puuhiin ja kahvipöytään päästiin vasta myöhään iltapäivällä. Minä en oikeastaan tykkää jäätyneestä melonista, joten tämä oli mielestäni ehkä parempaa kuin sellaiset jäiset kikkareet.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto sokereilla. Kääntele sekaan ricotta.

Jaa annoskulhojen pohjalle pieniä marenkeja. Lusikoi joukkoon ricottavaahtoa ja melonipaloja. Valuta pinnalle balsamicoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti