Taaskaan en ole vielä oikeasti päässyt maistamaan. Mutta kun ainekset ovat hyviä, niin kokonaisuudenkin on pakko olla hyvä.
Kastike:
1 tl vaniljaa myllystä
4 dl kevytkermaa
2 rkl sokeria
Omenat:
60 g rusinoita
115 g marsipaania
2 rkl rommia
60 g pekaanipähkinöitä
½ tl kanelia
1 rkl sokeria
8 hapahkoa omenaa
2 rkl sitruunamehua
Kuumenna kastikkeen vanilja, sokeri ja 3 dl kermaa kattilassa kiehuvaksi. Keitä, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Anna jäähtyä.
Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Valuta sitruunamehua omenoiden sisälle ja päälle. Nosta omenat sopivan kokoiseen uunivuokaan.
Murenna marsipaani. Rouhi pähkinät. Sekoita rusinat, marsipaani, rommi, pähkinärouhe, kaneli ja sokeri tasaiseksi massaksi. Painele omenoiden koloihin niin paljon täytettä kuin niihin mahtuu. Ripottele loput täytteestä omenoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Lisää loput kermasta kastikkeeseen. Valuta kastike omenoiden sekaan vuokaan. Tarjoile lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti