Operaatio pihlajanmarjojen hävitys jatkuu. Tällä kertaa leivoin pihlajanmarjakakun, joka saa tekeytyä vuoassaan huomiseen kahvipöytään saakka. Taikina oli hyvää, sopivasti pihlajanmarjaista. *Edit* ja lopputulos oli myöskin erinomainen. Kakku oli kivasti vetäytynyt kiinteäksi ja kosteaksi, ja siinä oli mukavasti pikkuisen karvas pihlajanmarjainen maku.
Ainekset:
100 g pihlajanmarjoja
50 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
2 ½ tl vaniljasokeria
Sulata ja soseuta pihlajanmarjat.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen pihlajanmarjasoseen kanssa.
Kaada taikina silikoniseen rengaskakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Kumoa kakku vuoasta tarjoilualustalle ja tarjoile esim. vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti