perjantai 1. syyskuuta 2017

Avokado-ohratto

Ohratot ja risotot ovat kovasti minun makuuni, eikä tämäkään tehnyt poikkeusta sääntöön. Tosi hyvää kunnon naudanpihvien lisukkeena.



Ainekset:
2 suurta sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
2 dl ohrasuurimoita
6 dl kasvislientä
3 avokadoa
½ dl sitruunamehua
150 g Kolatun pehtoorin salaattijuustoa
160 g kivettömiä oliiveja
1 dl parmesaaniraastetta
30 g tuoretta basilikaa

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää pippuri ja ohra. Anna suurimoiden kuullottua samalla sekoittaen. Kaada joukkoon kasvisliemi.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

Kuori ja viipaloi sillä aikaa avokadot. Sivele ne sitruunamehulla. Paloittele salaattijuusto.

Lisää joukkoon salattijuustokuutiot, oliivit, avokadoviipaleet ja parmesaaniraaste. Viimeistele basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti