keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Aurinkokuivattu tomaatti-valkosipulipasta

Tämä kuuluu taas sarjaan ”yksinkertaisesti hyvää”. Ei juurikaan tiskiä eikä mainittavasti edes pilkkomista, ja silti ruoasta tulee maistuvaa. Näin ei-kasvissyöjänä kaipasin kuitenkin rinnalle jotain lihaisaa, ja sen toimen täyttivät eilen illalla leipomani pasteijat. Yhden pienen lisäyksen vielä tekisin reseptiin: suolaahan tämä kaipasi. Mutta voihan sitä aina lisätä omaankin annokseensa.



Ainekset:
350 g spagettia
1 l vettä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
80 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
ripaus chilihiutaleita
2 tl sitruunankuoriraastetta
30 g pecorinojuustoa
2 rkl oliiviöljyä
pieni nippu tuoretta basilikaa

Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Valuta ja viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi pecorino lastuiksi esim. kuorimaveitsellä. Pilko basilikanlehdet.

Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää muut ainekset lukuunottamatta juustoa, öljyä ja basilikaa. Anna kiehua, kunnes pasta on lähes kypsynyt.

Lisää lopuksi pecorino, oliiviöljy ja basilika ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti