torstai 26. lokakuuta 2017

Kultainen hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaattiin olen tottunut laittamaan monenlaista eri hedelmää. Vuosikausiin en ole käyttänyt hedelmäsalaateissa minkäänlaista kastiketta, vaan olen sitten ehkä lusikoinut sekaan vähän maustamatonta jogurttia ja hunajaa. Tämä oli kiva poikkeus hedelmäsalaattivalikoimassani, rommikastike ja makea krokantti täydentävät raikkaita hedelmiä mukavasti.



Krokantti:
3 rkl sokeria
1 ½ rkl seesaminsiemeniä
Hedelmäsalaatti:
½ cantaloupemeloni
½ ananas
¼ dl sitruunamehua
2 rkl tomusokeria
2 rkl rommia
ripaus mustapippuria

Kuumenna sokeria ja seesaminsiemeniä paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes sokeri sulaa ja seesaminsiemenet hiukan paahtuvat. Levitä seos leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Kuori meloni. Poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ananas. Poista puumainen keskiosa ja kuutioi hedelmäliha.

Sekoita suuressa kulhossa sitruunamehu, tomusokeri ja rommi. Mausta pikku ripauksella pippuria. Lisää joukkoon hedelmäkuutiot. Sekoita hyvin ja nosta salaatti viileään.

Rouhi krokantti kaulimella. Jaa hedelmäsalaatti neljään jälkiruokakulhoon ja ripottele pinnalle krokanttirouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti