tiistai 3. lokakuuta 2017

Vokattu seesamiriisi

Tästä tuli ihan mieleen kouluruokalan risotto kolmenkymmenen vuoden takaa. Ja hyvällä tavalla. Minä tykkäsin silloin koulun risotosta, vaikkei siitä moni muu tykännytkään, ja tykkäsin tästäkin kovasti.



Ainekset:
3 dl täysjyväriisiä
5 dl vettä
suolaa
1 rkl seesamiöljyä
2 punaista paprikaa
100 g suolasieniä
1 sipuli
100 g pakasteherneitä
1 dl kanalientä
4 rkl soijakastiketta

Liota suolasieniä yön yli kylmässä vedessä. Vaihda vesi pari kertaa liotuksen aikana.

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita riisi ilmavaksi haarukalla ja anna jäähtyä.

Halkaise paprikat. Poista siemenet ja kuutioi malto. Kuori ja silppua sipuli. Pilko suolasienet tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.

Kuumenna öljy suurella paistinpannulla. Lisää paprika, sienet, sipuli ja herneet. Vokkaa, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Lisää riisi, kanaliemi ja soija. Kuumenna sekoitellen muutaman minuutin ajan. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti