sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Sitrusvoipasta

En oikein osaa päättää, oliko tämä mielestäni tosi hyvää vai kuuluuko kategoriaan ”ihan jees”. Ainakin oli hyvin erilainen verrattuna yleensä tekemiini pastoihin ja melkoisen raikas. Ja sopi hyvin lampaan kanssa.



Ainekset:
400 g pastaa
60 g pehmeää voita
2 sitruunaa
1 greippi
1 appelsiini
1 ruukku lehtipersiljaa
3 l vettä
1 ½ tl suolaa
10 basilikanlehteä
mustapippuria

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Kuori pestyt hedelmät kuorimaveitsellä niin, että mukaan ei tartu karvasta, valkoista osaa. Purista sitruunoiden mehu talteen.

Notkista voi ja lisää sitruunamehu ohuena nauhana joukkoon. Silppua lehtipersilja ja lisää se sitrusvoihin.

Kiehauta vesi ja suola. Laita sitrusten kuoret siivilään. Upota siivilä kiehuvaan veteen ja keitä 3-4 minuuttia. Ota kuoret pois vedestä ja säästä ne. Silppua basilika.

Keitä pasta sitrusvedessä. Valuta pasta ja lisää sitrusvoi, basilika ja kiehautetut sitrussuikaleet. Sekoita hyvin ja rouhi päälle mustapippuria. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti