tiistai 24. lokakuuta 2017

Lihapasteijat Safavidien tyyliin

Suunnitelmissani oli, että teen pasteijataikinan tänään ja paistan täytteen ja pasteijat huomenna valmiiksi. Illalla kuitenkin jäi sen verran luppoaikaa että päätinkin tehdä täytteen valmiiksi odottamaan huomista. No, en sitten kuitenkaan malttanut jäädä odottamaan pasteijoiden paistamisenkaan kanssa kun kerran taikinakin oli jo muutaman tunnin jääkaapissa odotellut, joten päädyin paistamaan pasteijat valmiiksi jo nyt. Tuossa ne nyt sitten valmiina odottelevat huomista – tuoksuvina ja houkuttelevina. Ehkä maistan yhden jo nyt illalla. Lisäys: olivat kyllä ihan odottamisen arvoisia. Mausteseos oli juuri sellainen mistä pidän kovasti, ja taikinakin tuli ihanan lehteväksi.



Ainekset:
450 g lehtitaikinaa
200 g jauhelihaa
½ tl kurkumaa
½ tl juustokuminaa
½ tl paprikajauhetta
¼ tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
¼ tl chilijauhetta
merisuolaa
mustapippuria
1 tl ruusuvettä
1 pieni punasipuli
pieni kourallinen lehtipersiljaa
Voiteluun:
30 g voisulaa

Kuori ja silppua punasipuli. Silppua persilja.

Ruskista jauheliha ja sekoita joukkoon mausteet. Jatka paistamista, kunnes seos on kuivunut eikä pannulla ole enää nestettä. Kumoa seos lautaselle ja anna jäähtyä.

Sekoita jäähtyneeseen täytteeseen punasipuli- ja persiljasilppu.

Leikkaa taikina 12 neliöksi ja jaa täyte neliöille. Taita neliöiden reunat yhteen pasteijoiksi. Nosta pasteijat leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele voisulalla. Paista 220-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kullanvärisiä ja pullistuneita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti