tiistai 31. lokakuuta 2017

Kuha-kesäkurpitsasoppa

Olipa taas mahtavan maukas kalasoppa. Voi sai liemen maistumaan makoisalta ja valkosipulissa paistetut kesäkurpitsasuikaleet kruunasivat koko komeuden.



Ainekset:
1 ½ l kasvislientä
6 suurehkoa perunaa
1 ruukku persiljaa
2 rkl voita
suolaa
limepippuria
1 kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
400 g kuhafileetä

Leikkaa kalafilee ohuiksi suikaleiksi. Riivi persiljasta lehdet. Kuori ja kuutioi perunat.

Kiehauta kasvisliemi. Sekoita joukkoon sauvasekoittimella persiljanlehdet ja voi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää joukkoon perunakuutiot. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

Suikaloi kesäkurpitsa julienne-leikkurilla ohuiksi rihmoiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota valkosipulia muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja kääntele, kunnes kesäkurpitsa on lämmennyt. Mausta suolalla.

Lisää kattilaan kesäkurpitsa-valkosipuliseos ja kuhafileet. Anna kypsyä niin kauan, että kala on läpikotaisin valkoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti