tiistai 17. lokakuuta 2017

Hirvipullat

Lihapullat on sitten kiva ruoka, kun niitä pystyy varioimaan ihan loputtomasti vaihtamalla hiukkasen raaka-aineita. Ja jostain syystä lihapullat tuppaavat aina maistumaan hyvälle, ihan sama mitä niihin työntää. Hirvipullat sopivat syksyyn ja maistuvat makoisalle. Lähikaupassa oli juuri sopivasti loppuerä hirvenlihaa tarjouksessa, ja niinpä minäkin päätin pyöräyttää hirvipullia. Punaviinietikassa haudutettu sipuli toi mukavan makuvivahteen näihin pyöryköihin.



Ainekset:
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
3 rkl punaviinietikkaa
1 tl kuivattua timjamia
500 g hirven jauhelihaa
4 siivua pekonia
1 ½ dl kermaviiliä
½ dl perunahiutaleita
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 kananmuna
1 rkl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
Paistamiseen:
2 rkl voita

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä voissa pannulla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää punaviinietikka ja timjami. Hauduta, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Anna sipulisilpun jäähtyä.

Sekoita sipulisilppu ja muut ainekset tasaiseksi massaksi ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Paista voissa, kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti