keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Cashewpähkinä-suklaaleipä

Pohdin jo etukäteen tätä tehdessäni, onkohan kyseessä leipä vai sittenkin pulla. Maistettuani en ole sen asian suhteen yhtään sen viisaampi. Toimii yhtä hyvin suolaisena leipänä vaikkapa punajuuri-cashewpeston alla tai sitten pullana pelkältään. Osaan kuitenkin sanoa että leipä / pulla oli erinomaisen hyvää.



Ainekset:
25 g hiivaa
4 dl kylmää vettä
1 ½ rkl hunajaa
½ tl suolaa
8 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
60 g taloussuklaarouhetta
80 g cashewpähkinärouhetta

Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle vähän vettä ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput vedestä sekä hunaja ja suola.

Siivilöi vehnäjauhot ja kaakao yhteen ja lisää ne nesteeseen. Alusta taikinaa 4 minuuttia. Lisää suklaa ja pähkinät ja alusta vielä 4 minuuttia. Kaada taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, peitä kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. tunnin ajan).

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Nosta taikina leivinpaperoituun leipävuokaan ja anna kohota peitettynä n. puoli tuntia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viillä terävällä veitsellä muutama viilto leivän pintaan. Nosta vuoka uunin alimmalle tasolle. Laske lämpötila 200 asteeseen ja paista n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä, peitettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti