lauantai 7. lokakuuta 2017

Maapähkinä-porkkanakeitto

Pikkuväelle on huomenna tarjolla hodareita, mutta aikuiset saavat ”tyytyä” keittoon, naan-leipään ja pistaasi-fetajuustodippiin. Sekä sitten makeisiin leivonnaisiin. Tein keiton jo tänään valmiiksi. Ei näytä kovin kummoiselta, mutta maku on mahtava!



Ainekset:
10 kevätsipulia
6 valkosipulinkynttä
2 punaista chilipalkoa
1 kg kuorittuja porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
1,2 l kasvislientä
2 dl maapähkinävoita
4 dl kookosmaitoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 ruukku minttua

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Silppua chili ja poista siemenet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuullota sipuleita, chiliä ja porkkanoita öljyssä kattilassa 5 minuuttia.

Lisää kattilaan kasvisliemi ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Lisää maapähkinävoi ja kookosmaito. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja suolalla. Silppua minttu ja sekoita se keittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti