sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Hasselbackan karitsa

Tästä ainakin voin sanoa, että oli todellista herkkua. Ihana fetatäyte juuri sopivasti kypsyneen lampaan sisällä; en voisi keksiä paljon parempaa ruokaa. Erityismaininnan ansaitsevat mielestäni nuo vähän kärähtäneet aurinkokuivatut tomaatit, joita olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon.



Ainekset:
1 kg karitsan paahtopaisteja
Täyte:
2 valkosipulinkynttä
150 g fetaa
1 dl tuoretta minttua
2 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
2 tl omena-hunajaviinietikkaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
120 g aurinkokuivattuja tomaatteja suolaliemessä

Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Viillä paahtopaisteihin 3-4 taskua terävällä veitsellä niin, että pohjat jäävät ehjiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Murenna feta. Puolita aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita keskenään täytteen ainekset tomaatteja lukuunottamatta. Täytä lihojen viillot seoksella. Työnnä viiltoihin tomaatinpaloja.

Vuoraa uunivuoka foliolla. Nosta paistit uunivuokaan folion päälle. Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Käännä lopuksi grillivastukset päälle ja nosta uunin lämpö 220 asteeseen. Grillaa muutama minuutti, niin että pinta hiukan ruskistuu.

Kääri folio kiinni ja anna lihojen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti