perjantai 20. lokakuuta 2017

Porkkanakakkuvispipuuro

Viime viikonlopun porkkanakakkukefiiristä jäi yli melkein kokonainen pullollinen porkkanamehua. Ensimmäinen ajatukseni oli käyttää se leipään. Olen kuitenkin tehnyt viime kuukausina jos jonkunlaista vispipuuroa, karviaisista mangoon, ja niinpä mieleeni välähti porkkanakakkuvispipuuro. Hämmästyin kovasti, kun en googlettamalla löytänyt minkäänlaista ohjetta. Niinpä jouduin kehittelemään ohjeen itse. Kovin omaperäisesti lisäsin puuroon porkkanaraastetta, inkivääriä, kanelia ja kardemummaa ja makeutin sen fariinisokerilla. Lopputulos on – noh, kokeilkaa itse. Kukaan, joka tykkää vispipuurosta ja porkkanakakusta, ei kerta kaikkiaan voi olla ihastumatta tähän. Söin tämän samanlaisten lisukkeiden kanssa kuin vispipuurot yleensäkin. Ensin kippasinn lautasen pohjalle sopivan annoksen vispipuuroa ja lämmitin sitä mikrossa minuutin verran. Sitten sekoitin puuron, jotta lämpö leviäisi tasaisesti joka paikkaan. Päälle kippasin kupillisen vanukasta (tällä kertaa suklaasellaista), sen päälle pari ruokalusikallista granolaa ja kruunuksi vielä hiukkasen hunajaa. Ihan lyömätön iltapala teen kanssa. Jos ei kaapissa ole vanukasta, vispipuuron lisukkeena maistuu loistavasti myös jäätelö tai sitten ihan perinteisesti maitotilkka.



Ainekset:
4 dl porkkanamehua
4 dl maitoa
240 g porkkanoita
100 g mannasuurimoita
75 g fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

Mittaa kattilaan porkkanaraaste, porkkanamehu ja maito. Kuumenna kiehuvaksi.

Vispilöi sekaan mannasuurimot, sokerit ja mausteet. Keitä sekoitellen n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä kylmäksi. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti