sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Appelsiini-suklaamousse

Tämähän meni kertakaikkisen pieleen. Suklaa tais jäähtyä vähän liikaakin ja appelsiinisiirappi oli aivan liian juoksevaa. Kermavaahdosta tuli ihan litkua ja suklaa jäi osittain kökkäreiksi sekaan. Lopputulos oli siis lähestulkoon nestettä, jossa oli seassa suklaapaloja. Onneksi on pakastin. Työnsin moussen sinne ja jo tunnin kuluttua se oli mukavasti kiinteytynyt. Huomenna siis syödään appelsiini-suklaajäädykettä. Aivan ihanan makuista tämä oli, mutta rakenteessa oli todellakin toivomisen varaa.



Ainekset:
2 appelsiinia
175 g hunajaa
2 kanelitankoa
½ tl jauhettua kardemummaa
3 neilikkaa
2 rkl vettä
100 g taloussuklaata
1 ½ dl kuohukermaa
2 kananmunan valkuaista

Kuori ja lohko appelsiinit kalvottomiksi paloiksi. Laita appelsiininpalat ja mahdollisesti yli valunut mehu pieneen, pinnoitettuun kattilaan. Lisää hunaja, kaneli, kardemumma, neilikat ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljalleen 12-15 minuuttia, kunnes siirappi sakenee. Siivilöi seos ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää appelsiinisiirappi ja jatka vatkaamista. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunan valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti sulatettuun, jäähtyneeseen suklaaseen. Lisää kermavaahto. Siirrä seos tarjoilukulhoon ja nosta jääkaappiin ainakin tunniksi.

Koristele mousse siivilään jääneillä appelsiininpaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti