sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Broileri-sitruuna-oliivitagine

Aiemmin olen koittanut tehdä itse pikasäilöttyjä sitruunoita, ja niistä tuli minun makuuni hiukan liian kirpeitä. Yllätys, sitruunoita kun ovat. Nyt sitten kävin varta vasten etsimässä etnisestä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, ja onnistuin nappaamaan hyllystä sillä erää viimeisen purkin. Ja nämä olivat tosi hyviä, sopivasti happamia mutta eivät liikaa. Kokonaisuutena tämä sapuska oli todella onnistunut, vaikka mulla olikin toisenlainen aavistus. Lapselle keitin taginen kanssa riisiä ja itselleni otin pakkasesta viimeisen erän joulun imellettyä perunalaatikkoa, joka oli ihanan makeaa tämän hiukkasen happaman taginen kanssa.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua inkivääriä
4 broilerin rintafilettä
5 dl vettä
½ g sahramia
suolaa
mustapippuria
100 g kivettömiä vihreitä oliiveja
3 säilöttyä sitruunaa
1 nippu korianteria

Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi sitruunat. Silppua korianteri. Pilko broilerinfileet muutamaan osaan.

Kuumenna oliiviöljy ja voi suuressa kattilassa. Lisää sipuli ja paista pari minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri ja jauhettu korianteri. Sekoita hyvin. Lisää broileri ja paista niitä viitisen minuuttia, jotta niihin muodostuu kaunis paistopinta.

Lisää kattilaan vesi. Mausta sahramilla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannen alla 2 tuntia.

Sekoita joukkoon oliivit ja sitruunat ja jatka hauduttamista vielä 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä, lisää korianterisilppu ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti