sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Karviaiskinuski

Jotain lisuketta piti saada omelettikohokkaalle, enkä jaksanut lähteä kaupasta hakemaan hedelmiä. Kurkkasin jääkaappiin ja totesin, että siellä on vanheneva kermanjämä ja vanheneva ruokakerman jämä. Olin lukenut kaikkitietävästä internetistä, että ruokakermasta ei saa kinuskia keitettyä, mutta päätin kumminkin kokeilla. Ja hyvin toimi, ainakin kun puolet kermasta oli ihan perinteistä kuohukermaa. Tämä oli tosi hyvää, enkä yhtään olisi osannut sanoa että osa kermasta olikin ruokakermaa. Kuumana tämä olisi mahtavaa vaikka jätskin kera.



Ainekset:
120 g kuohukermaa
120 g ruokakermaa
150 g fariinisokeria
200 g karviaisia

Kiehauta kattilassa kermat ja fariinisokeri. Keitä, kunnes kinuski on sopivan paksuista. Lisää jäiset karviaiset ja sekoita hyvin. Siirrä kinuski kannelliseen astiaan ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti