sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Lähi-idän pikapihvit

Punajuurissa on yksi huono puoli – niiden käsittely on vaivalloista, kun saa olla koko ajan siivoamassa joka puolelle roiskuvaa punajuurimehua. Mutta muutenhan ne ovat vallan ihania. Näistä pihveistä tuli niin maukkaita, että oli vaikeaa päättää kumpi oli parempaa: hirvimureke vai punajuuripihvit. Ensimmäisistä pihveistä tuli taas yllättäen lähinnä raastekasoja, mutta viimeisimmät olivat kunnon pihvejä.



Ainekset:
400 g punajuurta
200 g kiinteää perunaa
1 sipuli
3 kananmunaa
2 tl jeeraa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Lisäksi:
1 pieni granaattiomena
½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Irrota granaattiomenan siemenet kuoresta ja rouhi pähkinät pienemmiksi.

Kuori punajuuret ja perunat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi ja sekoita raasteet keskenään. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita sipulisilppu raasteisiin. Lisää kananmunat, mausteet ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna lettupannu ja sulata pieni nokare voita jokaisessa kolossa. Nosta jokaiseen koloon ruokalusikallinen taikinaa ja painele kevyesti pihvin muotoiseksi. Paista pihvit kypsiksi, muutama minuutti kummaltakin puolelta.

Tarjoile kuumat pihvit jogurtti-tahinikastikkeen kanssa. Lisää kastikkeen päälle granaattiomenan siemeniä ja pistaasirouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti