sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Sienitäytteinen hirvimureke

No tämä oli todellista luomu- ja lähiruokaa. Sienet poimin viime syksynä ihan omin pikku kätösin metsästä, ja jauhelihan sain kaverilta joka oli saanut sen metsästäjäkaveriltaan. Murekkeenperhana vaan lopsahti vuokaan väärin päin enkä saanut sitä enää kunnialla käännettyä, joten se aukesi sitten paistaessa. Mutta ei se mitään, tulipahan lihasta ainakin mehukasta kun sienikastike kostutti sen ulkopuoleltakin.



Ainekset:
800 g hirvenjauhelihaa
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
52 g sipulikeittoaineksia
1 rkl voita
300 g sekasieniä
1 iso sipuli
suolaa
mustapippuria
½ dl kuohukermaa

Sulata voi pannulla. Kuullota sipulia ja sieniä, kunnes sipuli on hiukan pehmennyt. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kerma ja anna hautua, kunnes seos on paksua.

Sekoita kermaviili ja sipulikeittoainekset keskenään. Anna turvota viitisen minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha ja kananmuna ja sekoita hyvin.

Levitä jauhelihaseos leivinpaperille tasaiseksi levyksi. Kumoa sieniseos jauhelihalevylle ja kääri levy rullaksi niin, että sieniseos jää sen sisälle. Nosta rulla uunivuokaan ja kypsennä kannella peitettynä 225-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti