lauantai 19. tammikuuta 2019

Kalkkunaa ja yrttiperunat

Laitoin aamulla kalkkunat ja potut uuniin ja jätin ne vielä uunin jälkilämpöön muhimaan. Iltapäivällä käytiin ekaa kertaa ikinä kokeilemassa lumilautailua (oli muuten kivaa, kun sai edes vähän juonesta kiinni). Suoraan mäestä olikin ihanaa tulla nautiskelemaan kalkkunalla, josta oli tullut lähes nyhtökalkkunaa. Perunat olivat hauskan sitruunaisia.



Ainekset:
1200 g perunaa
4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
10 vihreää paprikatäytteistä oliivia
2 sitruunaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 rkl sormisuolaa
1 tl mustapippuria
2 ½ dl valkoviiniä
4 rkl kermaa
2 dl vettä
900 g kalkkunan rintafilettä

Pese ja lohko perunat. Kuori ja paloittele salottisipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi oliivit. Kuori toinen sitruuna. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita suuressa kulhossa perunalohkot, salotti- ja valkosipuli, oliivit, sitruunaviipaleet ja rosmariini. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä ainekset laakeaan uunivuokaan. Halkaise toinen sitruuna ja purista mehu perunoiden päälle. Lisää vuokaan valkoviini, kerma ja vettä niin paljon, että perunat eivät peity kokonaan.

Mausta kalkkuna suolalla ja pippurilla. Nosta kalkkuna perunoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Valele kalkkunaa paistoliemellä ja kääntele perunoita muutaman kerran paistamisen aikana. Peitä vuoka kannella puolen tunnin jälkeen.

Nosta vuoka uunista. Viipaloi kalkkuna ja tarjoile viipaleet perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti