perjantai 4. tammikuuta 2019

Mustikka-fetapizzat

Mietin ensin vähän pettyneenä, että en maista näissä oikein mustikkaa enkä fetaakaan. Enkä edes sipulia. Mutta sitten tajusin, että ei sillä ole väliäkään. Maut olivat sulautuneet hyvin yhteen, ja oikeastaan tunsin syöväni jotain ihanaa leipää hyvillä täytteillä. Nämä sopivat hyvin kasviskeiton kaveriksi.



Pohja:
9 g kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
1 tl suolaa
2 ½ dl kaurajauhoja
2 dl tattarijauhoja
Täyte:
200 g pakastemustikoita
2 isoa punasipulia
½ rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
200 g fetaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Taikinaa ei vaivata, ja se saa jäädä löysäksi. Peitä taikinakulho ja nosta se jääkaappiin yön yli.

Sulata mustikat ja valuta niistä ylimääräinen neste pois. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Paista sipulia öljyssä paistinpannulla kovalla lämmöllä 3-5 minuuttia, kunnes sipuli on hiukan ruskistunut. Alenna lämpöä ja lisää sitten hunaja, suola ja pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä välillä käännellen n. 5 minuuttia. Jätä jäähtymään.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Jaa taikina pelleille 12 pieneksi keoksi. Taputtele keot kylmällä vedellä kostutetuilla käsillä mahdollisimman ohuiksi pohjiksi. Jaa mustikat ja haudutettu sipuli pohjille. Murustele päälle feta. Paista 230-asteisen uunin alatasolla n. 15 minuuttia, kunnes pohjat ovat rapeita ja feta on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti