tiistai 15. tammikuuta 2019

Perunaröstit savulohen kera

Jo totuttuun tapaan röstit muistuttivat lähinnä paistettuja raastekasoja. Mutta ei se mitään, oikein hyviä ne olivat silti.



Ainekset:
500 g kiinteitä perunoita
nippu ruohosipulia
nippu persiljaa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
1 rkl voita
Lisäksi:
1 dl ranskankermaa
100 g kylmäsavulohta

Huuhtele perunat ja keitä ne kuorineen puolikypsiksi, n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuori.

Raasta perunat karkealla terällä. Silppua persilja ja ruohosipuli. Sekoita 2/3 silpusta perunaraasteeseen. Lisää myös kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita varovasti.

Kuumenna voi pannulla ja nostele taikinanokareita lusikalla pannulle. Paista molemmin puolin, kunnes röstit ovat kauniin värisiä.

Sekoita loput yrttisilpusta ranskankermaan. Nosta röstit lautasille, annostele viereen lohiviipaleet ja nosta päälle nokareet ranskankermaa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti